Hur bestäms de bästa filmerna?

På google kan du söka på bästa filmer genom åren. Då får du en lista på vad som anses vara de bästa filmerna just det året du söker på. Vem som väljer ut dessa filmer är inte känt, kanske är det de som skriver listorna som väljer, eller så är de utvalda av andra. Listorna är många och alla har de olika filmer nedskrivna.

Då kan du ställa dig frågan varför det är olika filmer i listorna. Svaret är helt enkelt att det är skrivet av olika personer. Alla har vi olika smak och tycke och det gör att en person kan tycka en film är bra medan en annan person inte tycker om samma film. I denna text kommer du kunna läsa om några av dem.

Avengers: End game

Alla fans av Avenger serien måste ha väntat länge på denna filmen. Det är den sista i serien och förväntades bli en stor hit. Anthony Russo & Joe Russo står för regi och Christopher Markus & Stephen McFeely har skrivit manus till filmen. I skådespelare- rollerna kan du bland annat se Scarlett Johanson, Chris Hemsworth, Elisabeth Olsen och Robert Downey jr.

Avengers: End game handlar om de kvarlevande karaktärerna från Avengers: Infinity war. Karaktärerna försöker skapa mening i en ny verklighet medan en rad oförutsedda händelser sker där alla måste samarbeta för att klara sig. Omdömena för filmen lät inte vänta på sig utan många fans tyckte att filmen levde upp till de förväntningar som fanns och avslutade Avenger serien på ett värdigt sätt.

IT- Chapter 2

Alla de som gillar skräck och är fans av Stephen King, vet vad IT är för något. Det gör nog de som inte gillar skräck. IT är från början en bok som det gjordes en miniserie av år 1990. Denna miniserie har funnits för oss att se, fram till 2017, då den första långfilmen om IT kom ut på bio.

IT Chapter 2 kom ut tidigare i år och tar vid där chapter 1 slutar. Barnen i första filmen är nu vuxna och åker tillbaka till deras hemstad för att de för höra att IT är tillbaka. De vill en gång för alla utrota honom. Omdömena om denna filmen säger att del 2 är mycket läskigare än den första filmen var, men däremot mycket bättre.

Downton Abbey

Det blev en stor nyhet när det blev klart att tv-serien Downton Abbey skulle komma ut som långfilm. Det var tidigare en populär serie som hade gått på tv i flera år. Serien kom 2010 och slutade att sändas 2015. Fansen verkar ha blivit besvikna för de ville ha mer, det skulle dröja ända till 2019 innan de skulle få se karaktärerna från serien igen.

Filmen handlar om att självaste kungen och drottningen av Storbritannien ska komma till Downton Abbey för ett besök. Förberedelserna är många och förväntningarna stora i denna film. Att kungaparet på sin resa redan har besökt andra gods, gör att pressen för familjen Crawley blir större. Omdömen säger att filmen är en av de mysigaste och trevligaste som gjorts på länge.

En komikers uppväxt

Med bland annat Johan Rheborg i huvudrollen och Jonas Gardell bakom manuset, handlar denna film om precis det som titeln anger, en komikers uppväxt. Filmen följer pojken Juha under hans uppväxt och vad som formade honom till att bli komiker. Betyget på filmen är att det är en film som känns i hela kroppen. Den är känslosam och starkt porträtterat.

Judy

Denna film handlar om Judy Garlands uppväxt. Garland är bland annat känd genom att ha medverkat i trollkarlen från OZ som flickan Dorothy. Judy Garland spelas av Renée Zellweger och filmen visar bland annat provspelningen för att få rollen som just Dorothy. Filmen och inte minst Renée har fått bra betyg för hur hon spelar och hur den framställs till publiken.