Bästa TV-serierna genom tiderna

Att komma överens om vilka TV-serier som är de bästa kan vara svårt, åsikterna är ofta delade beroende på vem du pratar med. Utbudet och urvalet av serier är ofantligt stort och det är svårt att kora en enda vinnare som den bästa TV-serien. I denna text kommer vi hur som helst gå igenom några av de bästa och största TV-serierna genom tiderna.

Det finns flera producenter på marknaden som ständigt pumpar ut nya, spännande, actionfyllda, romantiska eller drama fyllda serier. Några av dessa är amerikanska HBO, Netflix, Showtime och BBC. Tack vare internets framfart det senaste decenniet är det lätt för dig att kunna titta på just dina favoriter. En TV-serie som blivit omåttligt populär de senaste åren, som producerades av HBO, är Game Of Thrones.

Game Of Thrones

Game Of Thrones är en fantasy-serie som är baserad på böckerna av George R.R. Martin. Serien utspelar sig i en medeltidsmiljö i ett fiktivt land där du kan följa flertalet stora släkter som alla slåss mot varandra för att få sitta på den ärofyllda tronen och leda hela kungariket. Det är en skoningslös kamp i 8 säsonger där du får följa många starka karaktärer.

HBO har två äldre serier som också slåss om att vara de bästa serierna genom tiderna, dessa två är The Wire och The Sopranos. The Wire sändes i 5 säsonger fram till år 2008 och handlar om kampen mellan polisen och de kriminaliserade gängen i Baltimore. The Sopranos har 6 säsonger och handlar om en maffiafamilj som lever i New Jersey.

Breaking Bad

Breaking Bad producerades av AMC och finns i 5 säsonger, serien avslutades år 2013. Walter är en kemilärare som får ett cancerbesked och bestämmer sig för att börja tillverka amfetamin tillsammans med en sina gamla elever. Syftet med tillverkningen är att lämna efter sig ett arv till familjen. Livet som kriminell blir dock inte som Walter har tänkt sig.

Homeland är en TV-serie om Carrie Mathison, en kvinna som arbetar inom CIA och har bipolär sjukdom. Mathison möter en marinkårssoldat, Nicholas Brody, som återvänt efter 8 år i fångenskap. Hon köper inte Brodys oskyldiga historia utan tror att han arbetar för Al-qaida. Detta blir startskottet för ett långdragen spännande kamp för Mathison, Homeland har fram till idag släppts i 7 säsonger.

Sex and the City

Sex and the City är en stilbildande serie som utspelar sig i New York. I serien kan du följa tre kvinnor, Carrie, Samantha och Charlotte och deras liv som singlar i staden som aldrig sover. Serien var omåttligt populär när den släpptes år 1998, totalt finns det 6 säsonger. Tv-serien har även utöver sina 6 säsonger filmatiserats två gånger om.

The Walking Dead är en zombie-serie som startar med att sheriffen Rick Grimes blir skjuten och hamnar i koma. När han vaknar är han helt ensam och beger sig ut på gatorna. Grimes familj saknas och han ger sig iväg på en jakt efter att få veta vad som hänt. Världen har drabbats av en zombie-epedemi, fram till idag finns det 6 släppta säsonger.

Sons of Anarchy

Sons of Anarchy är en våldsam TV-serie där du får följa ett MC-gäng vid namn SAMCRO. Gänget håller på med diverse olagliga aktiviteter och du får ständigt följa med på deras galna upptåg mot både polis och rivaliserande gäng. Tv-bolaget FX har skapat denna populära serie där MC-ledaren Jax har huvudrollen. Serien slutade sändas år 2014 och fick 7 säsonger.

Dexter

Dexter är en hyllad serie där du får följa en kriminaltekniker som på fritiden ägnar sig åt seriemord. Huvudpersonen är Dexter Morgan och arbetar som blodanalytiker åt polisen men extraknäcker som seriemördare. HBO har producerat Dexter, totalt blev det 8 säsonger av denna serie. Det är ett stort fokus på blod i denna serien och inte något för den känslige.