Att titta på film och serier är någonting de flesta människorna gör, Netflix har blivit en stor grej i flera länder och att streama är nu enklare än någonsin. Tillgången till filmer och serier på nätet är större än någonsin och det är också vanligt med rankningar och recensioner av dem. Vårt syfte är att guida dig rätt bland det stora utbudet.

Det är inte enkelt att veta vilka serier som är värda din tid och du har säkert börjat titta på någonting som sedan inte alls passat dig. Genom att ta del av rankningar och recensioner kan du enklare hitta sådant som tilltalar dig. Det kommer göra ditt filmtittande så mycket smidigare och du kommer ha mer tid över att verkligen titta.

Bästa tv-serierna då och nu

Tv-serier är någonting som följs slaviskt av vissa, men hur ska du hitta de serier som faller just dig i smaken? Självklart är det individuellt vilka serier du kommer att gilla, men det finns ändå några som är omtyckta bland många. Game of Thrones är en serie som frälst många tittare och detsamma gäller för Walking Dead, men de är långt ifrån de enda.

Breaking Bad är rankad fyra på IMDB:s topplista över serier och det är en serie som hyllats över hela världen som en av de bästa tv-serierna genom tiderna. Maffiaserien The Sopranos är också en kritikerrosad serie som tagit världen med storm. Som du ser finns det många serier att titta på och de ovannämnda är bara en bråkdel av grädden på moset.

Bästa filmerna då och nu

Även om serier är bra är det ibland bättre läge för en film, till exempel när familjen eller kompisgänget ska ha filmkväll. Det släpps nya filmer regelbundet och det finns även gott om gamla filmer som är roliga att titta på. Nya filmen Joker har fått bra rankningar och även vi här på sajten tycker att det är en bra film.

När det kommer till de bästa filmerna genom tiderna har till exempel Gudfadern-trilogin ett givet namn på listan. Vilka filmer som är bäst beror dock på var du tittar och vi kommer att berätta mer om var du ska titta för att hitta stjärnskotten. Filmvärlden är gigantisk och du kommer säkert hitta både gamla och nya favoriter att sätta tänderna i.

IMDB och Rotten Tomatoes

IMDB är den första och största filmdatabasen online och resan började redan år 1990. Sedan år 1998 ägs sajten av Amazon och den besöks av över 100 miljoner personer per månad. Du hittar både information om filmer och serier på sajten och du kan själv sätta stjärnor efter hur bra du tycker att en film eller serie är. Du hittar också information om skådespelare på sajten.

Rotten Tomatoes är en annan recensionssajt för filmer och serier där du kan se rankningar och recensioner. Sajten har funnits sedan år 1998 och den ägs sedan 2010 av Flixter. Namnet är taget från att publiken förr i tiden kastade ruttna tomater när ett uppträdande var dåligt. Du kan läsa mer om både dessa sajterna i våra separata artiklar, för att lära dig mer.

Netflix

Få är nog de som aldrig hört talas om Netflix, streamingtjänsten för film och serier. De skapar även många Netflix Original-serier som blivit mycket omtyckta. Företaget har funnits sedan 1997 och har erbjudit streaming sedan 2007. Du kan använda Netflix i flera olika enheter och du betalar en fast månadskostnad för obegränsad streaming. Det finns olika abonnemang beroende på hur många som ska kunna titta samtidigt.

Lär dig allt med vår hjälp

Vårt syfte med denna sajten är att hjälpa dig hitta filmer och tv-serier som tilltalar dig. Här kan du läsa om vilka som är bäst i båda kategorierna, både nu år 2019 och genom tiderna. Vi berättar även om olika recensionssajter där du kan läsa och se rankningar. Marknaden med tv-serier och filmer är gigantisk och med vår hjälp blir det lätt att hitta rätt.